You are currently viewing Πως να καθαρίζετε τα γυαλιά σας

Πως να καθαρίζετε τα γυαλιά σας

 • Post author:
 • Post category:Fashion

ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΥΑΛΙΩΝ ΗΛΙΟΥ – οράσεως:

Είναι απολύτως αναμενόμενο και λογικό ότι τα γυαλιά οράσεώς σας, αλλά και τα γυαλιά ηλίου σας ταλαιπωρούνται από σημάδια, γρατζουνιές και πολύ συχνά βρωμίζουν με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δείτε καθαρά μέσα από αυτά. Κάποια από τα αίτια που τα γυαλιά σας ταλαιπωρούνται κι απαιτούν συχνό καθάρισμα είναι ο ιδρώτας, οι βρωμιές που μεταφέρονται από τα χέρια σας, οι σκόνες, κ.α.


Πώς να καθαρίσετε τους φακούς τον γυαλιών σας

Το απορρυπαντικό των πιάτων αποτελεί έναν από τους καλύτερους και πιο εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε τους φακούς των γυαλιών ηλίου ή μυωπίας σας. Με το σαπούνι οι φακοί των γυαλιών σας θα γίνουν πεντακάθαροι, σχεδόν σαν καινούργιοι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 1. 1 φλιτζάνι αποστειρωμένο νερό.
 2. 2 κουταλιές της σούπας από το απορρυπαντικό των πιάτων που χρησιμοποιείτε.
 3. 1 δοχείο με σπρέι.

Πώς θα το φτιάξετε:

Διαλύστε στο νερό το απορρυπαντικό των πιάτων σας κι ανακατέψτε πολύ καλά. Τοποθετείστε το διάλυμα που μόλις φτιάξατε στο δοχείο.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

Ανακινήστε καλά το δοχείο, πριν τη χρήση του διαλύματος πάνω στα γυαλιά σας. Ψεκάστε τα γυαλιά σας με το καθαριστικό σας. Τρίψτε στη συνέχεια πολύ προσεκτικά με ένα βαμβακερό καθαρό πανάκι από μικροίνες την επιφάνεια των φακών των γυαλιών σας.

Πώς να καθαρίσετε τον σκελετό τον γυαλιών σας:

Μην ξεχνάτε πως και ο σκελετός είναι ένα τμήμα των γυαλιών σας και χρειάζεται κι αυτός, όπως και οι φακοί ειδική φροντίδα. Ο τρόπος που θα καθαρίζετε τον σκελετό των γυαλιών σας είναι εύκολος και είναι ο παρακάτω:

 1. Πλένετε με ζεστό νερό βρύσης τον σκελετό.
 2. Εάν διαπιστώσετε υπολείμματα σκόνης χρησιμοποιείστε και μια σταγόνα σαπούνι.
 3. Ξεπλύνετε πολύ καλά.
 4. Στεγνώστε τον σκελετό με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδια.

Λάθη που κάνουμε στον καθαρισμό των φακών των γυαλιών:

 1. Την μπλούζα.
 2. Χαρτοπετσέτες ή ρόλο κουζίνας.
 3. Ό,τι ύφασμα βρεθεί κοντά μας την στιγμή που νιώθουμε πως βλέπουμε θαμπά, ύφασμα που κατά πάσα πιθανότητα θα τα χαράξει.
 4. Σάλιο.
 5. Καθαριστικά, όπως υγρό για τζάμια. Περιέχουν συστατικά στοιχεία που εύκολα μπορούν να βλάψουν τους φακούς.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά και γρατζουνιές στα γυαλιά σας.

Προστασία και καθαριότητα από τις γρατζουνιές:

Τα γυαλιά ηλίου δεν αποτελούν απλά ένα ενδιαφέρον αξεσουάρ μόδας που μας δίνουν ξεχωριστό ‘’τύπο’’ και στυλ, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την προστασία των ματιών μας από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Για το λόγο δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε τις προτεινόμενες οδηγίες καθαρισμού και αποθήκευσης τους. Κάποιοι από εσάς έχετε επενδύσει αρκετά χρήματα σε ένα ποιοτικό κι επώνυμο ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Ακόμα κι αυτά όμως είναι επιρρεπή σε φθορές και γρατζουνιές που δυστυχώς μειώνουν την καλή απόδοσή τους.

Παρακάτω εμείς σας προτείνουμε κάποιους τρόπους εύκολους για να μειώσετε ή και να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές και τις φθορές από τους φακούς των γυαλιών ηλίου σας και να τους δώσετε μια μικρή ή και μεγάλη παράταση ζωής. Το μόνο που θα χρειαστείτε για την επισκευή τους είναι προϊόντα που όλοι έχετε στο σπίτι σας.

Καθαρισμός γρατζουνιών με μαγειρική σόδα:

Τα γυαλιά ηλίου χρειάζεται να τα περιποιείστε καθημερινά για να αποφύγετε όσο το δυνατό περισσότερο τις φθορές.

Η μαγειρική σόδα έχει όπως είναι σε όλους γνωστό αλκαλικές ιδιότητες, γι’ αυτό και είναι ιδανική για να την προτιμήσετε, αν θέλετε να διώξετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά ηλίου σας και να λάμψουν από καθαριότητα σαν να είναι καινούργια.

Τρόπος καθαρισμού:

Ανακατέψτε ένα μέρος νερού με δύο μέρη μαγειρικής σόδας. Όταν φτιάξετε μια ομοιογενή και παχύρευστη πάστα, σταματήστε το ανακάτεμα. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι από βαμβάκι κι εφαρμόστε στο γρατζουνισμένο τμήμα του φακού την πάστα της μαγειρικής σόδας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό βρύσης έως ότου εξαφανιστεί κάθε υπόλειμμα από την πάστα. Επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις σε περίπτωση που οι γρατζουνιές είναι αρκετά βαθιές κι επίμονες και δεν υποχωρήσουν με την πρώτη προσπάθεια.

Τα γυαλιά ηλίου μας, έρχονται μαζί με το ειδικό elio πανάκι, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά.